Tender

Download here the english Version of the Press Release

2018 | 10 | 31.

Sajtóközlemény
Egyedülálló, professzionális fotózást segítő eszközök kifejlesztése

UNIQBALL Kereskedelmi Kft. szegedi telephelyén 1 db digitális függőmérleget, 1 db erőmérőt, 1 db műanyag fröccsöntő szerszámot vásárolt meg és külföldi oltalomszerzést valósított meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 26,24 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.
A társaságot a Novák László, Karai Csaba és Kármán Balázs azzal a céllal vásárolta meg 2013 nyarán, hogy az elkészülő terméket a társaságon keresztül hasznosítsák, ezért is lett a cég neve Uniqball Kft. A társaság jelenleg is 100%-ban magyar magánszemélyek tulajdonában van.
A projekt célja, a Társaság termékkínálatának bővítése két új, saját ötleten alapuló professzionális fotózást segítő eszköz (vízszintezhető és véletlen billenés elleni gömbfej, álló-fekvő képformátumok gyors változtatását lehetővé tevő eszköz, O-bracket) technológiai leírása.

Az első munkaszakaszban meghatározásra kerültek az O-brackethez szükséges műszaki és tervezési paraméterek. 3D-s modellalkotás után elkészültek a gyártáshoz és anyagválasztáshoz szükséges számítások, műszaki rajzok és szimulációk. Ezek alapján legyártásra kerültek az O-bracket első változatai.

A második szakaszban ezt követően meghatározásra kerültek a vizsgálandó és mérendő adatok köre, a mérések dokumentálási és elemzési módszertana, a megfelelő kísérleti rendszer paraméterezése. Vizsgálatra került a gyors állíthatóság és stabilan tartás, valamint a használt anyagok, a felületkezelés és a gyártástechnológia precizitásának megfelelősége.

A harmadik munkaszakaszban a 2D-s gömbfej kidolgozásához számítógépes analízis, tribológia és végeselem analízis került végrehajtásra annak érdekében, hogy megállapításra kerüljön a termék gyárthatósága. A negyedik munkaszakaszban a 2D-s gömbfej továbbfejlesztéséhez újabb számítógépes analízis, tribológia és végeselem analízis kerül végrehajtásra. Az eddigi eredmények részletes kiértékelését követően megfogalmazásra kerültek a prototípus módosításával kapcsolatos igények és megvalósításra kerültek a módosítások. Az utolsó munkaszakaszban adminisztratív eszközökkel lezárásra került a projekt.

A pályázat keretében beszerzett berendezés korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés. A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 26,24 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projektről bővebb információt a www.uniqball.eu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Lovászné Barabás Kinga
Telefonszám: + 36 (30) 211-8642
E-mail címünk: office@uniqball.eu
A projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.7-15-2016-01939
Befejezés időpontja: 2018.10.19.; Támogatás aránya: 57,64%